Villa Tolnay, Badacsonyi Rajnai rizling 2010

2016. január 23.

20160115_123127.jpg

A Badacsonyi borvidék ikonikussá vált pincészete 17 hektár saját szőlőterület mellett további 6 hektárról dolgoz fel szőlőt. Philipp Oser svájci származású tulajdonos borászata évről évre kiegyensúlyozottan magas minőséget tesz le az asztalra.  Egy országosan lesajnált évjárat nagyon komoly bora került a poharamba.

Nyitó illatában tűzkő és egyéb ásványok, valamint kamilla virágzat és egyéb virágok jelennek meg. Ahogy nyílik, pörkölt magvak, citrusok, zöld alma veszik át a vezető szerepet. Később őszibarack, pici propolisz, virágpor.
Rendkívül tiszta, feszes szerkezetű anyag, élénk savakkal, teste és a közepes pluszos alkohollal. Szépen kitölti a szájat. A pici maradékcukor miatt egyensúlyos a bor. Az ízben érett őszibarack, kamillatea, grapefruit, szőlő, körte, birs uralkodik. A nagyfokú mineralitás teszi egészen egyedivé. Szép, egyensúlyos bor, közepesen hosszú lecsengéssel. Komoly bor. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr238303182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása