Cave de Tain - Cornas 2011 Arènes Sauvages

2016. április 07.

20160313_124854.jpg

A hatalmas szövetkezeti pincéről már írtam korábban és a Hermitage boraikat mutattam be. A Cornas alrégió összesen 100 hektár, csak syrah bort készíthetnek a déli fekvésű, meredek, teraszos, amfiteátrum szerű katlanban. A megszokott gránitos altalajon homokos, agyagos termőréteg alakult ki. A Cave de Tain két dűlőt művel Cornasban. Egyikük, az “Arènes Sauvages” 1905-ös telepítésű szőlőket nevel.
A kézi szüret után a színmust fa kádakban erjed, majd 20 hónapot érik francia barrikban.

Nagyon összetett és mély illatában sülthús, ét csoki, kávé, erdei avar, keleti fűszerek fekete föld és erdei gyümölcsök jelennek meg.
Fűszeres karakterrel nyit a szájban, majd szépen nyílnak a bor mélységei: áfonya, vadmálna, feketeszeder, pici égett gumi, fahéj, édes kömény, ét csoki, rókagomba. Érett, bársonyos tannin, szép savak, nem túlzó alkohol biztosítják az egyensúlyt. Egészen eggyé vált a szájban. Hosszú, emlékezetes lecsengés, az öregedés jelen nélkül. 7,5 pont


A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr108573462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása