Franc, ahogy én szeretem

2016. augusztus 24.

20160823_122640.jpg

Heumann Pince, Villányi Cabernet franc 2009

A pincészet kadarkája egyszer már tetszett, most egy sokkal komolyabb kaliberű bor került a poharamba a Villányban új hazát találó házaspártól.

Elegáns mélyvörös színben pompázik. Intenzív, de nem tolakodó illat érkezik a pohárból. Az orrot némi füst éri el, amit leheletnyi animalitás követ. Idő kell, hogy az illat gyümölcsei is kibontakozzanak: szilva, szeder, málna, szamóca. Mentol, dohány, étcsoki, kávébab, gyógynövények és földesség teszik teljessé.
Kerek, krémes és erőtől duzzadó korty. A magas alkohol (15,5%) nem tolakodó, a tannin bársonyos, a savak is szépek. Komoly hangvételű, tömör, de szép eleganciát megtestesítő bor. Struktúrája arányos, szép és megnyerő. A hordó használat jónak mondható: fahéj, pici kókusz, étcsoki, szegfűszeg. Az erdei gyümölcsök itt is intenzívek mint a szeder, áfonya, fekete cseresznye, szilva.
Sokáig a szájban maradó emlék. Szép bor, amely még mindig nincs a csúcsán, az öregedésnek semmi nyoma. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8311493960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása