Vinatus, Villányi Cabernet Sauvignon 2012

2016. szeptember 03.

vinatus_cs_1.jpg

A villányi Vinatus Pince első évjárata a 2009-es volt. Jelenleg 8 hektáron művelik a szőlőket, amelyben a legnagyobb hangsúly a bordói fajtákon, a syrah-n és az elmaradhatatlan portugieseren van. A poharamba egy CS 2012 került.

Mély, szinte átláthatatlan színű bor. Rendkívül intenzív, parfümös illata szinte kilép a pohárból: cassis, lédús erdei gyümölcsök, toast, fekete csoki, kávé, karamell, vanília, mentol, medvecukor, szivardoboz.
Ízben is a cassis jelzi, hogy megérkezett ez a nagy testű, magas alkoholú, hömpölygő, széles bor. Intenzív, koncentrált, de mégsem túlzó. Szeder, áfonya, aszalt szilva, vanília, kávébab, tonka bab, étcsoki, mentol, toast. Nagyon hosszú lecsengés. Még nagyon fiatal bor, pici újvilági hangulatban, nagy fejlődési potenciállal. 6,5 pont


A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3511663400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása