Weinhof Herrenberg: Loch Riesling Ockfener Bockstein 2008

2017. március 04.

20170209_215927_1.jpg

Manfred és Claudia Loch 1992-ben alapították birtokukat. Nem generációs örökség volt a borászkodás, mégis olyan borok készítése volt a cél, amely a legjobb borok mellett is megállja a helyét. Mára elérték, hogy a Saar-menti borvidék legjobb borászai közé tartoznak. Jelenleg 3 hektárnyi a birtok a Saar-vidéken Ockfen és Schöden környékén.

Különleges, ún. „függőleges műveléssel” dolgoznak, amellyel a lehető legjobb levél/gyümölcs arányt kívánják beállítani. Saját kezükkel végzik ezt a fontos műveletet az organikus ültetvényben. Az acéltartályos erjesztéshez nem használnak fajélesztőt, természetes flórával megy az erjedés.
Legjobb dűlőjük a Ockfener Bockstein, az Ockfen községben fekvő dűlő. A meredek dűlő talaja főleg szürke pala, amihez kvarctartalmú homokkő és részben sárgás színű termőföld keveredik.

A majd 10 éves bor illatában aszalt gyümölcsök, rengeteg ásvány, édes alma, vilmoskörte, sárgadinnye, ananász, mangó, kivi, grapefruit, csillagszóró, leheletnyi petrolosság illata. Nagyon izgalmas és összetett.
Mindez a gazdagság az ízben is folytatódik. Tömör, koncentrált, krémes textúrájú, mégsem lomha vagy nehézkes. A maradékcukor tökéletes egyensúlyt alkot a penge savakkal. Öregedésnek nyoma sincs. Nagyon elegáns és szinte végtelen hosszú. 8,5 pont (a jelenleg elérhető évjárat 10000 Ft-ba kerül)  

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8612297367

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A minőséget gargalizáld 2017.03.06. 14:31:07

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Mi befolyik, az rögtön kifolyik. A Heti sajtó úgy bánik mindennel, mi folyékony hírérték, ahogy a csövön kifér, de mi tölcsérrel alányúlunk! Hétszentség'17/9 2017. 02. 27. Elképesztő, de Angli...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása