Manfred és Claudia Loch 1992-ben alapították birtokukat. Nem generációs örökség volt a borászkodás, mégis olyan borok készítése volt a cél, amely a legjobb borok mellett is megállja a helyét. Mára elérték, hogy a Saar-menti borvidék legjobb borászai közé tartoznak. Jelenleg 3 hektárnyi a birtok a Saar-vidéken Ockfen és Schöden környékén.
Különleges, ún. „függőleges műveléssel” dolgoznak, amellyel a lehető legjobb levél/gyümölcs arányt kívánják beállítani. Saját kezükkel végzik ezt a fontos műveletet az organikus ültetvényben. Az acéltartályos erjesztéshez nem használnak fajélesztőt, természetes flórával megy az erjedés.
Legjobb dűlőjük a Ockfener Bockstein, az Ockfen községben fekvő dűlő. A meredek dűlő talaja főleg szürke pala, amihez kvarctartalmú homokkő és részben sárgás színű termőföld keveredik.
A majd 10 éves bor illatában aszalt gyümölcsök, rengeteg ásvány, édes alma, vilmoskörte, sárgadinnye, ananász, mangó, kivi, grapefruit, csillagszóró, leheletnyi petrolosság illata. Nagyon izgalmas és összetett.
Mindez a gazdagság az ízben is folytatódik. Tömör, koncentrált, krémes textúrájú, mégsem lomha vagy nehézkes. A maradékcukor tökéletes egyensúlyt alkot a penge savakkal. Öregedésnek nyoma sincs. Nagyon elegáns és szinte végtelen hosszú. 8,5 pont (a jelenleg elérhető évjárat 10000 Ft-ba kerül)