A riesling elzászi arca

2017. május 12.

20170408_201146_1.jpg

Domaine Pierre Adam, Riesling 2014, Alsace Grand Cru Kaefferkopf

Elzász szívében, Ammerschwihr településen található a pince, amely 15 hektár szőlőt művel. A csedes borokon kívül cremant, tehát peszgőt, brandyt és likőröket is készítenek.
A Kaefferkopf dűlő első említésével 1338-ból találkozhatunk. Már 1932-ben pontosan körülhatárolt, elsimert szőlőtermő terület volt, de csak 2007-től kapta meg a grand cru „rangot”. A 71 hektáros termőhely kalciumban és magnéziumban gazdag, gránit, valamint meszes-márgás talajjal rendelkezik.

A poharamba került rizling nagyon tiszta illatában érett fehér húsú gyümölcsök, virágok, trópusi gyümölcsök (sárgadinnye, maracuja, mangó) fedezhetők fel.
Kóstolva feszes szerkezet, lendületes savak és pici maradékcukor biztosítja az egyensúlyt. Elegáns bor sok édes fűszerrel és érett gyümölccsel. Hosszú lecsengésű bor. 7 pont (10 euro körül elérhető)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2012465803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása