Laposa Pince, Olaszrizling, 4hegy 2016

2017. július 05.

laposa_4hegy.png

A Laposa Pince borairól már írtam itt és itt, sőt, a 4hegy Olaszrizling két korábbi évjáratát is kóstoltam, véleményeztem. A legfrissebb évjárat került most a poharamba.
Négy termőhelyről (Badacsony, Csobánc, Somló és Szent György-hegy) szüretelt olaszrizling, amelyet külön dolgoztak fel, majd borként házasítottak.

A pohárba szagolva könnyű a helymeghatározás, hiszen mintha eső áztatta, nedves követ szagolnánk. Mellette őszibarack, citrusok, sárga alma és körte bukkan fel.
Egyensúlyos, jó arányokkal bíró bort kóstolhatunk. A feszes savak és az ásványos sósság komoly vázat biztosít, amelyekre körtekompót, birsalma, lime, őszibarack és ananász van fűzve. Nagyon fiatal bor, amely fl év múlva még komplexebb lesz. 6 pont (3250 Ft)

A palackfotót a pince weboldaláról kölcsönöztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7912642265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása