Migration Borászat, Russian River Valley Chardonnay 2013

2018. április 21.

migration.jpg

Kaliforniai, nagy múltú és nagy hírű borászata a Duckhorn egyik márkája a Migration (további márkák a Decoy, a Paraduxx, a Goldeneye, és a Canvasback). A Migration címke alatt pinot noir készül az Anderson Valleyből és a Russian River Valleyből, valamint chardonnay a Russian River Valleyből, Sonoma Coastról, Anderson Valleyből és Santa Maria Valleyből.

A poharamba került 2013-as chardonnay 90%-a francia hordóban erjedt (30% új fa), a maradék acéltartályban. A tétel háromnegyedénél lebontották az almasavat. 10 hónap pihentetés után palackozták.
A közepesnél intenzívebb illatában édes fűszerek (vanília, briós, édes karácsonyi süti), édes gyümölcsök (mangó, őszibarack, nektarin, sárga alma, citrusok) sora jelenik meg.
Megkóstolva pici maradékcukrot érzek, amely mellé párosuló visszafogott savak testesé, olajossá teszik a kortyot. Krémes érintésű ital. Ízben is folytatódik a populáris, édes aromavilág. Igazi kaliforniai chardonnay, igaz, az elegánsabb verzióban. 6,5 pont (10450 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2913831602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása