Sepp Moser Weingut

2018. május 31.

20180405_115001.jpg

A Moser név ismerősen cseng annak, aki járatos a szőlőművelésben. Az 50-es években egy magas, kordonos, függönyszerű művelésmódot dolgozott ki Lenz Moser, amely az egész világon elterjedt. Ez a magas hozamokat célzó ültetvények esetén kiváló, de ma már más művelésformákat használnak a minőségközpontú termelők. Lenz Moser fia, Sepp Moser 1987-ben elkezdte a saját útját járni. Ma Nikolaus Moser a birtok gazdája, akinek a neve összeforrott az osztrák biodinamikus szőlőtermesztéssel.
Ennek szellemében művelik az 50 hektáros birtokot is, amely két helyen található: Kremstal fehérboros régióban (24ha), Neusiedlersee-ben (27 ha) elsősorban kékszőlővel dolgoznak.

Grüner veltliner, 2016, Ried Gebling Erste Lage, Reserve, Kremstal
Erste Lage, vagyis premier cru minőségű dűlő: sárga löszös talaj, alatta kavicsos meszes altalaj. Spontán erjedt acéltartályban.
Visszafogott illat, amely fehér gyümölcsökben, fehér borsban, pici török mogyoróban teljesedik ki. Gazdag, telt, ásványos, krémes textúra, amely mégis jól iható a szép savak miatt. Elegáns és izgalmas. Ízben is az őszibarack, körte, citrusok vezeti az ízeket. Hosszú lecsengés 7 pont (17 euro)

Zweigelt Reserve 2016 Apetlon, Neusiedlersee
A Hedwighof dűlő termése, amely a legalacsonyabban fekvő szőlő Ausztriában. Mély, humuszos fekete talaj, amely erősen kavicsos. Rozsdamentes acéltartályban erjed 20 napon át, saját élesztőjével. 300 literes használt hordóban pihent 20 hónapig.
Lassan nyíló illat, piros bogyósokkal, csipkebogyóval, pici mentollal fűszerezve. Közepes test, visszafogott alkohol, élénk savak jellemzik.. Arányos és elegáns bor, kifejezetten jól iható. Ízét is a piros gyümölcsök határozzák meg, ásványos aláfestéssel. 6,5 pont (18,50 euro)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7314008430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása