Újabb Moser-dupla

2018. július 22.

20180716_091141.jpg

A pincészet két boráról nemrég írtam. Ismét két izgalmas bor került a poharamba a neves osztrák termelőtől.

Sepp Moser, Zweigelt Reserve 2015
Kifejezetten kedves és kifinomult illat. Piros bogyós gyümölcsök (cseresznye, szeder, áfonya, vadmálna) egész sora érezhető, amely mellett finom hordófűszerek jelennek meg.
Könnyedebb struktúrájú bor, finom, selymes tanninnal. Élettel teli bor, lendületes savakkal. Gyümölcsökben gazdag bor, édes fűszerekkel és hosszú lecsengéssel. 7 pont (18,50 euro)

Sepp Moser, Merlot 2015
Nem tolakodó, mégis határozott illat. Sok erdei gyümölcs, édes fűszerek, pici füstösség, leheletnyi földesség. Egyensúlyos bor, jó savakkal, a közepesnél alig nagyobb testtel. Nem akar maga alá teperni, de hozza a fajta szépségeit. A tanninnak még rendeződnie kell, most még tapadós érzetű. Kakaó, étcsoki, füstösség, szilva, fekete ribizli, áfonya vezeti az ízeket. A lecsengésében érezhető kesernye rontja az összképet. 6,5 pont (18,50 euro)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr714124897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása