A pincészet borait már kóstoltam korábban, most két, Magyarországon is elérhető friss évjárat került a poharamba:
Chablis 2016
Chablis szívében, Fontenay-Pré-Chablisban található, 15-25 éves ültetvények termését szüretelik ebbe a borba. A 32 hektáros ültetvény talaja természetesen a meszes Kimmeridgien agyag. A tartályban erjedt bor 10 hónapot töltött finom seprőn. 120 000 palack készült belőle.
Intenzív és élettel teli illatában zöldalma, citrusok, őszibarack, sós ásványok, napraforgó mag jelenik meg. A korty feszes, lendületes, vibráló és élettel teli savakkal. Közepes test, alig érezhető alkohol és emlékezetes lecsengés jellemzi. Nagyon tartalmas és élettel teli. 7,5 pont (kb. 6000 Ft)
Chablis, 1er cru Vaulorent 2015
2,2 hektárról szüretelik ennek a bornak az alapanyagát 1955 és 1975 között telepített tőkékről. A dél-nyugati fekvésű dűlő talaja a Kimméridgien kori márga, agyag és mészkő. Az erjedés után 12 hónapot finom seprőn pihent, 20%-ban új fahordóban, 80%-ban acéltartályban. Ebben az évjáratban 8200 palack készült belőle.
Nem túl intenzív, de sokat ígérő illatában citrusok, csonthéjasok gyümölcsök, ásványok, pirított magvak és pici vajasság jelenik meg. Megkóstolva rétegzett, kifinomult textúrájú bort ismerhetünk meg. Kerek, de mégis stabil savak adják a gerincet. Szájban telt, lecsengésében mégis frissítő. 7 pont (kb. 11000 Ft)