Hölgykoszorú Bolgheriből - Donne Fittipaldi

2018. október 19.

dsc04480.jpg

A pincészetet 2004-ben alapította a Fittipaldi Menarini család, akik ma már 9 hektárról, 5 féle bort készítenek Toszkána tengerparti részén, Bolgheriben. Merlot, petit verdot, cabernet sauvignon, cabernet franc, malbec és fehérszőlőként orpicchio fajtákat művelnek. A hölgyek irányította pincészet boraiból három szép tétel került a poharamba:

20180927_154914_1.jpg

Lady F 2016, Toscana IGT fehér
100% orpicchio szőlőfajtából készült. A tétel fele 6 hónapot töltött új francia hordóban, fele 6 hónapot akáchordóban.
Mély citrom színű bor, közepesen intenzív illattal. Illatában az érett fehér húsú gyümölcsök, érett egres, sárga alma jelentik a gyümölcsöket. Pici fehér bors és herbák is megjelennek.
Telt, vastag fehérbor, fűszerekkel, herbákkal, sok fehér húsú gyümölcs vonul fel ízben is. Komplex és intenzív. Elegáns, finomra hangolt. Hosszú lecsengésében felerősödnek a fűszerek. 7 pont (18 euro)

 

20180927_154905.jpg

Bolgheri DOC 2015
Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc és petit verdot házasítása, vagyis tipikusan bordeauxi házasítás. 15 napig erjedt, majd 12 hónapot töltött másod, harmadtöltésű hordóban.
Intenzív, elegáns, sokat ígérő illatában zsálya, szederlevél, áfonya, ibolya, cseresznye kompót, fahéj, vanília.
Sokrétű, finom, mégis erőteljes bor. Finomszemcsés tannin, izgalmas savak, a közepesnél nem sokkal nagyobb test. Semmit sem hangsúlyoztak túl benne. Struktúrája arányos és szép. A közepesnél hosszabb finis. 7 pont (19 euro)

Bolgheri Superiore DOC 2015
30% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 30% Cabernet Franc és 10% Petit Verdot. 15 hónapot töltött új és másodéves hordóban.
Cassis likőr, kék virágok, szeder, áfonya mutatkozik az intenzív illatban. Intenzív, gazdag, szájkitöltő, de a savak szépen kordában tartják az áradást. Komoly mennyiségű tannin, de puha és szépen besimult. Komoly mélységek és struktúra. Nagy bor, de még nagyon fiatal! Hosszú érlelési potenciál rejlik benne. 8 pont (36 euro)

 

A nyitóképet a pince weboldaláról vettem kölcsön.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6314304447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása