St Julien dupla

2019. február 16.

st_julien.jpg

Chateau Gloria 2011
Henri Martin 1942-ben vásárolta meg az első 6 hektáros területet St. Julien településen. A terület korábban a Chateau Beychevelle birtokhoz tartozott. Ma 48 hektárt művelnek a klasszikus fajtaösszetételben: 65% cabernet sauvignon, 25% merlot, 5% petit verdot és 5% cabernet franc.
A borok acéltartályban erjednek, majd hordóban zajlik az almasav bontás és 14 hónapos érlelés. A hordók 40%-a új hordó.
Illatában aszalt szilva, mentol, erdei gyümölcsök, feketeribizli, friss dohány, fekete oliva, kakaóbab.
Megkóstolva egyensúlyos, intenzív kortyot kapunk. Szépen integrálódott, puha tanninok jellemzik. Megfelelő mélységű, jó szerkezetű bor, amelynek szövetébe szépen beépült az alkohol. Még mindig a nincs fejlődésének a csúcsán. Lecsengésében van némi kesernye, amely rontja az összképet. 6,5 pont

A Chateau Gloria tulajdonosa 1982-ben megvásárolta a Chateau Saint Pierre birtokot St. Julienben. Ezen a birtokon 1693 óta művelnek szőlőt. Több tulajdonosa is volt, mígnem Henri Martin tulajdonába került. A 17 hektáros birtok fajtaösszetétele 75% cabernet sauvignon, 15% merlot és 10% cabernet franc. 1855-ben a negyedik osztályba sorolták a birtokot. A borkészítési technológia nagyon hasonlít a testvérbirtok filozófiájához.

Chateau Saint Pierre 2011
Kevésbé intenzív, de annál mélyebbre illatélmény: füst, sült hús, cserzett bőrös jegyek, feketeribizlivel, aszalt szilvával, mentával, fekete borssal.
Megkóstolva tömör, sűrű mag, puha tannin, krémes textúra szép élményt nyújt. Hosszú életet biztosító savak adják az élénkséget. A közepesnél nagyobb testű bor édes fűszerekkel és erdei gyümölcsökkel. Hosszú lecsengés. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr5314628512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása