Moric Projekt - Blaufrankisch

2019. december 02.

20191201_161336_1.jpg

Roland Velich, Moric Projekt, Blaufrankisch 2017, 

Az egyik legismertebb osztrák borász, Roland Velich, aki belenőtt a családi borászatba, majd át is vette annak irányítását a testvérével együtt. 2000 elején fordult a kékfrankos fajta felé, mégpedig az autentikus, burgundiai kis borászatok elvét követve: öreg tőkék, erősen visszafogott hozam és minimális beavatkozás. Ebből született meg a MORIC projekt 2001-ben.
Szőlőit organikusan műveli, de szertifikát nélkül. A borok spontán erjednek (3-4 hétig), csak pici ként kapnak, valamint szűrés és derítés nélkül kerülnek palackba. Jellemzően 500-2000 literes hordókat használ, amelyben 12-24 hónapot töltenek.
Illatában nagyon egyértelműen érződik a naturális, spontán erjesztésre jellemző gyümölcskosár. Cseresznye, meggyes joghurt, piros ribizli, málna, lédús szamóca, finom fűszerezettség.
Megkóstolva burgundias elegancia, feszes szerkezet, vibráló savak és lédús korty. Szépen integrálódott tannin és hosszú lecsengés. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7615334244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása