IKON duett

2020. április 20.

img_20200412_184228.jpg

Az Ikon pince két best buy bora került a poharamba a közelmúltban. A pince borairól itt már írtam. A pincét, Konyári János tragikus halála után, ma már Konyári Borbála és Kvák Emil vezetik. A stílus és a minőség nem változott.

Ikon Rajnai Rizling 2019
Nem rejtik véka alá, hogy 10 gramm maradékcukorral rendelkezik ez az 50 éves tőkékről származó és acéltartályban készült bor.
Közepesen intenzív illattal nyit, melyben a birsalma, körte, éretlen sárgabarack, fehér bors aromajegyei jelennek meg, később érezhetünk fehér virágokat, petrolt és némi friss uborkás-ságot. A korty feszes szerkezetű, döntetlenre áll a sav-cukor szembenállás. A közepesnél nem nagyobb test, friss gyümölcsösség és könnyedség. Ízét repce olaj, fehér virágok, petrol, körte, birsalma, fehér bors vezetik. Lecsengése közepes. 6 pont (1950 Ft)

Ikon Kékfrankos 2017
A tartályos erjesztés után kisebb részben ászokhordóban pihent, nagyobb részben maradt a tartályban.
A bor közepesen intenzív illatában konyakos meggy, szilva, fekete olíva, pörkölt dió, pörkölt kávé és némi bőrösség érezhető.
Könnyedebbre hangolt kékfrankos, élénk savakkal és visszafogott tanninérzettel. Ízében meggy, cseresznye, piros szilva, piros ribizli, pörkölt magvak és kávé, valamint bőrösség jegyeit érezzük. Közepes lecsengés. Igazán jó vétel! 6 pont (1590 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7015611938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása