Barnabás Pince - reload

2017. március 07.

20170216_163243.jpg

A pincészet borairól már korábban írtam. A furmint és a hárslevelű páros 2012-es verziója után, most a 2013-as és 2015-ös került a poharamba.


Somlói Hárslevelű 2013
18 hónapot töltött hordóban.
Minőségi illattárral nyit: vanília, karácsonyi sütemények, leheletnyi kamilla, pirított magvak, citrusok, sárga alma, körte.
Az illathoz képest visszafogottabb az ízintenzitás. Az ásványok itt sem hiányozhatnak. Egyensúlyos bor, friss savakkal, nem túlzó alkohollal. Mandula, dió, citrusok, őszibarack, sós felhangok. Hosszú lecsengés. 6,5, pont (4000 Ft)

Somlói Hárslevelű 2015
Energiával teli illat bukkan ki a pohárból. A 2013-ahoz képest kevesebb fát, több fehér húsú gyümölcsöt, kamillát és citrust képvisel.
Élénk savak, közepes test, moderált alkohol jellemzi. Gyümölcsök keverednek a fa diszkrét tónusával. Nincs túláradó karakter, ami kiemelkedne. Jóval feszesebb, de mellette mélysége is van, telt ízekkel.
7 pont (4000 Ft)

Somlói Furmint 2013
Közepesen intenzív illat, amelyben az érett fehér húsú gyümölcsök, pirított szezám, vanília, ananász és az ásványok viszik a prímet.
Elegáns hordóaromák jelennek meg a kortyban is. Határozott savak, tömör szerkezet és hosszú lecsengés. Struktúrája arányos, szép és megnyerő. Összetett, komoly bor, kár, hogy nagyon kis mennyiség készül belőle. 7 pont (4000 Ft)

Somlói Furmint 2015
A négyes leginkább ásványos, szinte sós karakterű bora. Citrusok, trópusi gyümölcsök, vanília, szezámmag az illatban.
A vibráló savak alkotják a gerincet, amelyre jó minőségű hordófűszerek és őszibarack, körte, narancshéj, sárgadinnye épül. Tömör, vastag, mély bor, amely még nagyon fiatal. Hosszú finis. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8712297221

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Föl ne boruljál tőle 2017.03.13. 12:04:40

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Giling-galang, szól a harang, délután italozni nem nagy kaland. Azért végképp nem szólhat meg senki, ha a Heti sajtóból csak olvasol róla, mert a surranópályán felkészülni ér. Hétszentség'17/10 ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása