Herr Zweigelt és Sopron: egy sikeres találkozás

2016. április 23.

Vincellér Borház fedőnév alatt,  Molnár Tibor és társai Sopron különböző pontjain 46 hektárnyi szőlőt művelnek.1986-ban készült az első saját boruk, akkor még bérelt pincében, majd 1996-ban megvásárolták a fertőbozi Széchenyi Pincét. A közelmúltban az osztrákoktól származó, kissé háttérbe szorított fajta, a zweigelt két olvasata került a poharamba.

vinceller_zw_2014.jpg
Zweigelt 2014
Szép sötét meggyes szín. Illatban extra jó fűszerek és ásványosság. Meggy, cseresznye, áfonyás édeskés illat, pici borssal, ánizzsal. Enyhe hűvösség is megjelenik még az illatban. Ízben kicsit visszafogottabb. Kevésbé intenzívek a friss gyümölcsök (érett meggy) inkább piros paprikás ásványos jegyek jönnek kicsi medvecukor jelleggel. Szép savak és közepes hossz jellemzi. 6 pont

 

vinceller_zw_2013.jpg
Zweigelt válogatás 2013
A tétel fele acélban erjedt és pihent, a másik fele hordós érlelést is kapott (20 hónap). Tiszta, intenzív, mély illat: meggy, málna, szamóca, némi orgona a háttérben, amit fekete bors és sós érzet egészít ki. Ízben hasonlóan intenzíven érezhető a meggy és a ribizli. Ezt ellensúlyozza egy medvecukros, ánizsos, vaníliás jelleg, de mindez nem viszi édes irányba. Lendületes savak tartják a bort, amely közepesnél nagyobb testű és nagyon jó ivású.7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr408651862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása