Chateau d’Isenbourg 2012 Riesling, Alsace

2016. április 25.

20160411_132641_1.jpg

A Le Clos du Château d'Isenbourg birtok egy meredek hegyoldalon, teraszokkal kialakított ültetvény Rouffach városa mellett. Az 5 hektáros birtokot fal veszi körül, így dukál neki a Clos elnevezés. A klasszikus elzászi fajtákat használják: pinot blanc, rizling, pinot gris és tramini.

Összesen 8000 palack készül ebből a rizlingből, amely meszes agyagos teraszokon terem. Egész fürtös préselést acéltartályos erjedés követ, majd 4 hónapot a finom seprőjén töltött.
Elegáns illatában megjelenik a petrolosság, az ásványok, de sok gyümölcs is felfedezhető, mint az őszibarack, alma és a körte.
Egyensúlyos korty, amelyben a szép savak megágyaznak az aromacsokornak. Nyoma sincs az idő múlásának. Friss gyümölcsök uralják a bort. Struktúrája arányos, szép és megnyerő. Hosszú lecsengés. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr968659408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása