A Drozdik pincéről már írtam itt. Az iszomfalvi pincéből most négy bort volt alkalmam kóstolni.
Párkányi Királyleányka 2013 késői szüretelésű
Teljes érésben szüretelték a szőlőt. Illatában sárgabarack, citrusok, mangó, maracuja, vilmoskörte bontakozik ki.
Ízben kerek, moderált alkohollal, a közepesnél kicsit nagyobb testtel és jó vázat adó savakkal. Elegáns bor, érett trópusi gyümölcsökkel. Komolyabb bor, mint amit megszoktunk a fajtától. A hosszra sem lehet panasz. 6,5 pont
Párkányi Szürkebarát 2013 bogyóválogatás
Ebben az évben túlérett állapotban szedték a szőlőt, amit a 15%-os alkoholtartalom is mutat.
Fahordóban erjedt, majd pihent. Illatában erre a hordós érlelésre utaló édes fűszerek jelennek meg először, amelyek később trópusi gyümölcsökkel, érett sárga almával, birskörtével egészül ki. Vastag, olajos, krémes textúrájú korty. Az alkohol nem túlzó, a savak jó alapot adnak a bornak. A szájat mindenhol betöltő bor, hosszú utóízzel. Szép bor. 7 pont
Párkányi Devin 2011, félédes bogyóválogatás
A szlovák nemesítésű szőlőfajtáról itt már írtam. Kiváló cukorgyűjtő, ezért maradékcukros változatban is sokszor találkozhatunk vele.
Intenzív, parfümös és gazdag illatában Trópusi gyümölcsök, némi zöldfűszer, ánizs, mentol fedezhető fel.
A korty egyensúlyos, a cukor nem tolakodik, ebben a savak is segítségre vannak. Széles és gazdag korty. Gyógynövények, édes körte, birsalma, mangó, citrusok. Közepes utóíz. 6 pont
Párkányi Dunaj 2011 bogyóválogatás
A dunaj szőlőfajta az oportó, a szent lőrinc és a muscat bouchet keresztezéséből létrehozott nemesítés, amely jó cukorgyűjtő és elsősorban dél-szlovákiában található meg.
Szinte fekete színű bor, amelynek illatában a fekete bogyós gyümölcsök és a hordó fűszerei szép elegyet alkotnak.
Nagy elánnal rohamozza az érzékszerveket. Vastag és tömör ital, magas, kissé túlzó alkohollal, de jó alapot adó savakkal. Sok csokit hoz magával a gyümölcsök mellett. Hosszú lecsengés. Az elegancia helyett inkább erővel dolgozik, ezért 6,5 pont