Bussay Pince, Csókaszőlő 2015

2017. április 03.

20170317_170022.jpg

A Bussay pincészet borai már méltattam ezen keretek közt. Egy egészen különleges, régi magyar fajta bora került a poharamba Bussay Dóri keze alól.
A fajtát a Szentesi József hozta vissza a magyar borplatformra. A budaörsi borász úttörőmunkája nyomán több magyar pince is telepített Csókát, (pl. Ráspi, Vylyan, Gere, Orsolya, Szászi) de többen már fel is adták a próbálkozást.

A Bussay Pince Csókaszőlője 500 literes hordóban erjedt, szelektált élesztők használata nélkül.
Illatában a piros bogyósok viszik a prímet, mint a piros ribizli, szamóca, cigánymeggy, de kék virágok és némi földesség is felfedezhető.
Élénk, de nem túlzó savú bor, közepes testtel, közepes alkoholtartalommal. A tanninok selymesek, érettek, elegánsak. Kiváló szerkezetű, egyensúlyos bor, sok gyümölccsel, mentával, gyógynövényekkel. Struktúrája arányos, szép és megnyerő. Még fiatal, némi palackérés növeli a potenciált. 6,5 pont (4500 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9312352875

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hab a portán 2017.04.10. 15:46:58

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. 14 hete szedi rendbe a Heti sajtó, miben az alkohol léte, amiért a gyűjtő minimum tortát érdemelne habbal, az se baj, ha sör lesz, hogy akadna a torkán, folyjon ki az orrán, attól függően, melyiket n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása