Stumpf Pince borai az Egedről

2018. április 10.

20180306_153824.jpg

A pincészet kékfrankosa korábban nagyon tetszett, utána is jártam, hogy kik készítik a bort. Egy kóstoló alkalmával kicsit nagyobb betekintést nyerhettem a borsorba, nem bántam meg. Íme:

Nagy-Eged, Diófa Cuvée 2016
60% furmint, 35% sauvignon blanc, 5% sárga muskotály
Saját élesztőjével készült, fele tartályban, 25%-a 6 hónapot töltött 5 hl-es tölgyhordóban, 25%-a 10 hl-es akáchordóban.
Visszafogott, elegáns illat körtével, mentollal, gyógynövényekkel, ananásszal. Laza szerkezetű bor, amelyben semmit sem hangsúlyoztak túl. Elegáns és jó arányokkal bír. Sok fehér húsú gyümölcsöt vonultat fel a feszes savak, érezhető alkohol és az ásványosság mellett. 6,5 pont

Nagy-Eged, Egri Pinot noir 2015
5 hl-es hordókban készült.
Elképesztően izgalmas illatában az édes fűszerek vezetik az aromákat, melyeket túlérett gyümölcsök egészítenek ki. Krémes textúrájú, tartalmas, kerek bor. A tannin érett, selymes, a szerkezet kifinomult. Izgalmas és elegáns bor. Nagyon tetszett! 7 pont

Nagy-Eged, Egri Kékfrankos, Öreg tőkék 2015
40 éves ültetvény termése, amely saját élesztőjével erjedt tartályban, majd 18 hónapot töltött hordóban. Összetett, finom illatában vad cseresznye, málna, szeder, piros ribizli, cigánymeggy, pici füst, sült hús és édes fűszerek egész sora. A szép savak alapot adnak az aromacsokornak. Tanninja puha és finom. Részletes bor, tele van energiával. Meggyőző egyensúllyal, igyekszik meghódítani a fogyasztót. A fa még időt kér, de már most jó inni. Tartalmas és komoly. 7,5 pont

Nagy-Eged, Egri Bikavér 2015
45% kékfrankos, 30% cabernet sauvignon, 30% merlot alkotja a házasítást. Spontán erjedt tartályban, majd 18 hónapot töltött hordóban.
Igazán gazdag és sokrétű illat: fekete ribizli, cseresznye, szivardoboz, dohány, földesség. Megkóstolva egy selymes, tüzes borral találkozunk, amelyet szép savak tartanak. Elegáns és hosszú. 7,5 pont

Kifejezetten elegáns és izgalmas borok.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1613819698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása