Stellenrust Borászat, Chenin blanc 2016

2019. február 13.

20190213_091205.jpg

1928-ban alapították a borászatot Stellenboschban, a dél-afrikai borászat fellegvárának számító régióban. 200 telepített hektárról szüretelnek. A chenin blanc őshazája a Loire mente, de kijelenthetjük, hogy új hazára talált Dél-Afrikában.
Ez a chenin blanc rövid héjontartás és mustülepítés után 88%-a tartályban, 12%-a harmad, negyedtöltésű francia hordóban erjedt, majd 5 hónapot finomseprőn töltött.

Nagyon érdekes és összetett illat: tűzkő, nedves gyapjú, érett őszibarack, körte, sárga alma, mészköves ásványosság. Ezeket pirított szezámmag,m napraforgómag és mogyoró egészíti ki.
Megkóstolva kifejezetten savhangsúlyos, nagyon élénk bor, visszafogott alkoholtartalommal, alig közepes testtel. Aromáját a sárga alma, őszibarack, földimogyoró és szezámmag jegyei határozzák meg közepes hossz. 6 pont (2500 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr5414624578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása