Gemtree Borászat, Mclaren-völgy, Ausztrália

2018. május 14.

20180318_115428.jpg

A Mclaren-völgyben működő biodinamikus borászat Shiraz 2015-ös borát már kóstoltam. A közelmúltban volt szerencsém egyéb borait is szemügyre venni.

Uncut Shiraz 2016
A 20-60 évees biodinamikusan művelt szőlőből a legszebb területeket kiválasztják és spontán erjesztéssel készítik ezt a bort nagy fa kácikban. 225 és 500 literes francia hordókban töltött 16 hónapot, finom seprőn.
Különlegesen finom illatában eukaliptusz, bors, sok erdei gyümölcs, szilva, kakaópor, kávé, vanília érezhető. Sokrétű, komplex, gazdag bor, selymes textúrával és érett tanninnal. Hosszú és kifinomult. 7 pont

The Phantom, Red Blend Six, 2015
Minden évben egy házasítás, amelynek az összetétel 2015-ben: 54% Mourvedre, 33% Cabernet Sauvignon, 8% Shiraz and 5% Grenache.
Gazdag illat: erdei gyümölcsök, fahéj, vanília, karácsonyi sütemény, magvak és némi földesség. Vastag, szájkitöltő bor, krémes érintéssel. Tömör, kerek, érett tannint és tüzes alkoholt vonultat fel. Nagyon sokáig megmaradó élmény. 7,5 pont

Ernest Allen Shiraz 2016
Az Ernest Allen „emlékshiraz” 2015-ös évjáratáról már írtam, most a 2016-ost volt szerencsém megkóstolni.
Közepesen intenzív az illat, amely fekete borsot, mentolt, áfonyát, szedret, fekete ribizlit vonultat fel.
Tömör, gazdag, kellemetlen aromáknak a jele sem vehető észre. A tannin még fiatal, ezért tapadós és kemény, de idővel biztosan kerekedni fog. Tüzes alkohol, és komoly, rétegzett aromavilág. 7 pont

Obsidian Shiraz 2016
Ez a shiraz a teljes termelésnek mindössze 1%-át adja és a legidősebb tőkék termése. 18 hónapot töltött hordóban. Lassabban nyíló illat, amely később komoly erőket vet be: földesség, toast, erdei gyümölcsök, fekete bors. Markáns, karakteres, nagyon férfias ital, amelyben a hordó még több mint a gyümölcsök. Tömör, fajsúlyos, gazdag és hosszú lecsengésű. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9913928116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása