Weingut Schumacher Himmelreich Riesling 2013 Pfalz

2016. április 15.

20160410_204348.jpg

Németország egyik legismertebb és második legnagyobb borvidéke a pfalzi. A 23000 hektár kétharmadán fehér szőlőt termelnek, amelyek közül a rizling a legfontosabb.
A 11 hektáros birtok a XIX. századi alapítás óta a Franke család tulajdonában van. Organikusan művelik a riesling, sylvaner, pinot blanc, pinot gris, auxerrois és scheurebe, pinot noir, dornfelder, portugueser és frühburgunder fajtákat.
A poharamba került bort adó Himmelreich dűlő 25 hektáros, de egy 3,5 hektáros rész jelenti az igazi magját, amely kőfallal van körülvéve, egy burgundiai closhoz hasonló képest festve.


Fehér virágok sora, citrusok és trópusi gyümölcsök vezetik az illatot. Leheletnyi petrolosság egészíti a gyümölcsöket.
Friss, lendületes korty, határozott savakkal és alacsony alkohollal. Filigrán bor, a közepesnél hosszabb lecsengéssel. Tipikus rizling, amelyet igen jó inni. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr418604644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása