Csobánci újdonságok

2017. december 02.

A legutóbbi posztom óta Tóth Bálint és Beőthy János borászok útjai szétváltak. Bálint és családja használja a Csobánci Bormanufaktúra nevet, János, pedig Beöthy Pinceként működik tovább. A Mitiszol? rendezvényen kóstoltam az új nagy pinot bort és a chenin blanct.

chenin.jpgChenin blanc 2015 Glamour
A loire-völgyi fajta Dél-Afrikában talált új hazára, de Magyarországon igazi ritkaságnak számít.
Ez a „Pannonsönen” két évig, harmad töltésű hordóban érlelődött. Igen gazdag illatot mutat: édes fűszerek, aszalt gyümölcsök, füge, mandula, érett őszibarack, fehér rózsa.
Krémes textúrájú, olajos mozgású, nagy testű bor, amelyben szép savak adják a vázat. Az alkohol kicsit melegít. Édes, lédús gyümölcsök egyensúlyoznak a hordó fűszereivel. Hosszú lecsengéssel búcsúzik. 6,5 pont (4800 Ft)

 

pn.jpg

Pinot Grande 2013 (Pinot noir)
20 éves ültetvényről származik az alapanyag.
Intenzív illat szeder, áfonya, rókagomba, kakaópor, fahéj, szegfűszeg, fekete cseresznye és málna karakterével.
A termőhelynek köszönhető szép savak és ásványosság jó egyensúlyt alkot az édes fűszerekkel és érett, lédús gyümölcsökkel. Visszafogott alkohol mellett is gazdag bor. A harmóniát nem találtam meg benne, de inná máskor is. 6,5 pont. (8800 Ft)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr5813409019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása