Gallay újratöltve

2019. január 20.

20190114_123110.jpg

A Borbély Roland nevével összekapcsolódott Gallay Pince borairól már többször is írtam, itt, itt és itt. A közelmúltban volt szerencsém a legaktuálisabb sort megkóstolni:

Bistronauta fehér 2016
Zenit, cserszegi fűszeres, pinot blanc házasítása
Friss, közepesen intenzív illat finom csonthéjasokkal, érintésnyi pirított maggal.
A közepesnél vastagabb test, szép szerkezet, szép savak. Jó egyensúlyt mutat. Citrusok, őszibarack, szezámmag finom elegye. Nagyon jó inni. 6 pont

Bistronauta Nemszáraz Fehér 2015
A spontán erjedés folyamata megállt, és a borász úgy döntött, nem erőszakolja meg a bort az erjedés újraindításával. Így 17 gramm maradékcukorral lett palackozva. Zenit, pinot blanc házasítása.
Illatában körte, őszibarack, sárga alma, némi piszke és pirított magvak. Kerek, egyensúlyos bor, sok gyümölccsel. Közepes hossz. 6 pont

Bistronauta Rosé 2017
Szintén természetes cukorral, félédes, (20 gramm). Vörösbor alapanyagnak készült, ez látszik a színén és a koncentrációján.
Buj illat: eper, málna, banán, piros ribizli. Megkóstolva kerek, egyensúlyos, jól iható bor. 6 pont

Gallay, Nyékládháza 2015
100% Zenit. Hordóban erjedt és érlelődött 20 hónapig, finomseprőn
Elegáns, gazdag illatában: pirított magvak, pici élesztő, sárga alma, faeper, vilmoskörte, őszibarack.
Telt, mégis befogadható szerkezetű, szép savú, harmonikus ital. Sok érett gyümölcs, magvak, élesztő, pici vanília. Feszes, de mellette mélysége is van. Nagyon szép bor. 7,5 pont

Gallay, Blanc 2015
Zenit, pinot blanc. 6 db 300 literes hordónyi készült belőle. 1 évet töltött hordóban, finom seprőn. A hordó 60%-a új fa.
Nagyon finom, gazdag, tartalmas illat: magvak, vanília, ásvanyosság, édes fűszerek, birs, sárga alma.
Krémes szerkezet, gazdag, telt, tartalmas, fajsúlyos ital. Mogyoró, yoghurt., őszibarack, sárga alma. Nagyon sokáig tartó élmény. 7 pont

20190114_123045.jpg

Bistronauta Vörös 2015
100% Zweigelt. 60% hordó, 40% tartály.
Világos színű bor, sok piros bogyós gyümölcs, meggy, cseresznye, piros ribizli az illatban.
Alig közepes test, élénk savak, kellemes textúra. Ízben is a piros gyümölcsök vezetik. Közepes lecsengés. 6,5 pont

Gallay, Zúgó
100% Zweigelt. 27 hónapot töltött fahordóban, finom seprőn.
Világosabb színű ital. Buján intenzív illatában édes fűszerek és finom erdei gyümölcsök kiváló elegye fedezhető fel.
Krémes szerkezet, puha tanninok, kifinomult savak. Harmonikus, részletgazdag, elegáns, nagyon tartalmas ital. Vanília, szegfűszeg, szegfűbors, szeder, áfonya, málna. Nagyon hosszú ital. 7,5 pont, amely még nagyon fiatal.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2814572304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása